Διακόσμηση παιδικού δωματίου και feng shui


Το δωμάτιό του είναι ο κόσμος του! Μέσα σε αυτό, το παιδί σας θα ζήσει τις πιο σημαντικές και ξέγνοιαστες στιγμές της παιδικής του ηλικίας. Γι’αυτό και η διακόσμηση του παιδικού δωματίου χρειάζεται την προσοχή σας.
Διαβάστε εδώ μερικές απλές οδηγίες feng shui και χαρίστε στο παιδί σας ένα ονειρεμένο παιδικό δωμάτιο.

Παιδικό κρεβάτι
Ο προσανατολισμός του είναι το παν στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου.Φροντίστε το κεφαλάρι του κρεβατιού να βρίσκεται κολλημένο στον τοίχο, ενώ θα πρέπει να υπάρχει χώρος ελεύθερος στις δύο πλαϊνές πλευρές του κρεβατιού ώστε τίποτα να μην εμποδίζει το παιδί σας. Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο το παιδί νιώθει «σταθερότητα» και ασφάλεια κατά τον ύπνο. Εάν επιλέξετε το παιδικό κρεβάτι (κεφαλάρι) να κοιτάζει νότια ή ανατολικά, αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας να ξυπνάει το πρωί με ευκολία και να είναι πιο δραστήριο. Εάν προτιμήσετε να το τοποθετήσετε σε μέρος όπου το παιδικό κρεβάτι βλέπει προς τα βόρεια ή τα δυτικά, σύμφωνα με το feng shui, το στοιχείο αυτό ενισχύει τον ήρεμο και βαθύ ύπνο και χαρίζει εσωτερική αρμονία.
Παιδικές κορνίζες
Το γνωρίζετε κι εσείς, αλλά το feng shui το επιβεβαιώνει. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση παιδικού δωματίου είναι τα αντικείμενα που περιβάλλουν το παιδί σας. Διαμορφώστε τον χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε το παιδί να περιβάλλεται από πράγματα που αποπνέουν αγάπη, ασφάλεια και στοργή, όπως παιδικές κορνίζες από δικά του σχέδια ζωγραφικής ή οικογενειακές φωτογραφίες ή εικόνες με τους αγαπημένους του ήρωες κινουμένων σχεδίων. Είναι τα πρώτα πράγματα που αντικρίζει όταν ξυπνάει καθώς και τα τελευταία πριν κοιμηθεί, οπότε πρέπει να το ηρεμούν και να του εμπνέουν σιγουριά.
Χρώματα παιδικού
Ξεχάστε ότι έχετε μάθει. Στα χρώματα παιδικού το feng shui μας διδάσκει κάτι πολύ διαφορετικό, υποστηρίζοντας πως μόνο τα παλ χρώματα είναι επιτρεπτά στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Επιλέξτε παλέτες γήινες , καφέ, γκρι, της άμμου ή παλ τόνους του γαλάζιου, κίτρινου, ροζ. Το feng shui διδάσκει πως τα έντονα χρώματα όπως το φούξια, το κόκκινο αλλά και το έντονο κίτρινο, μπορεί να χαρίζουν ενέργεια αλλά παράλληλα διαταράζουν τον ύπνο του παιδιού καθώς και το ήρεμο διάβασμά του.
Παιδικά φωτιστικά
Στη διακόσμηση παιδικού δωματίου ψηφίζουμε σκοτάδι. Η μελατονίνη που υπάρχει στον οργανισμό μας και ρυθμίζει τη διάθεσή μας αλλά και τον ήρεμο ύπνο, δημιουργείται το βράδυ, στο σκοτάδι. Επιλέξτε λοιπόν μία όχι τόσο δυνατή κεντρική λάμπα για το δωμάτιο του παιδιού σας. Προτιμήστε παιδικά φωτιστικά τοποθετημένα στο παιδικό κομοδίνο, στο γραφείο ή επιδαπέδια, τα οποία δεν ρίχνουν δυνατό φως στο δωμάτιο.
Όπως καταλαβαίνουμε η διακόσμηση παιδικού δωματίου είναι ένα θέμα στο οποίο οι νέοι γονείς πρέπει να αφιερώσουν χρόνο. Φτιάξτε λοιπόν ένα χώρο γεμάτο αγάπη και στοργή και δείτε το να αντανακλάται στον ήρεμο ύπνο του παιδιού σας.


πηγή  diakosmisikaispiti.gr