Συμβουλές για ένα ωραίο μπάνιο


Το μικρότερο δωμάτιο του σπιτιού σας θα απαιτήσει αναμφίβολα το μεγαλύτερο αριθμό ωρών διαμόρφωσης. Θα χρειαστεί υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, επιλογή του καταλληλότερου δαπέδου μπάνιου για εγκατάσταση, επιλογές επίπλων μπάνιου που θα ταιριάζουν με τα νέα σας χρώματα και επίσης να είστε τρομερά υπομονετικός/ή!
Χρώματα και μοτίβα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλλά φοβάστε το αποτέλεσμά τους σε κάποιο άλλο δωμάτιο, μπορεί να λάμψουν σε αυτό τον ιδιωτικό τομέα. Και τα υλικά που θα ήταν απαγορευτικά και δαπανηρά σε μια ευρύτερη περιοχή, πιθανόν να ταιριάξουν απόλυτα στο μπάνιο σας. 
Διακόσμηση μπάνιου, χώρος και λουτρό
Τα νέα σπίτια, χτίζονται  συνήθως με ιδιαίτερη προσοχή, και έχουν μεγάλα μπάνια με πολλαπλούς νεροχύτεςτουαλέτα και μπιντέ, ξεχωριστή μπανιέρα και ντους, διάφορα σχέδια στον τρόπο τοποθέτησης του δαπέδου, και ειδικά διαμορφωμένα έπιπλα μπάνιου που καλύπτουν κάθε ατέλεια του χώρου. Τα περισσότερα σπίτια όμως, προσφέρουν ελάχιστο χώρο για το μπάνιο, αλλά αφήνουν πολλά περιθώρια για φαντασία μέσα σε αυτά.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα ληφθούν υπόψη όταν σκεφτόμαστε τη διακόσμηση ενός λουτρού, είναι η μπανιέρα ή το ντους, καθώς αυτή  η επιλογή σας θα έχει μια τεράστια επίπτωση στη συνολική επιτυχία του έργου σας. Ονειρεύεστε μια μεγάλη μπανιέρα υδρομασάζ για ανέμελα βυθίσματα και μουσκέματα; Ή μια μικρή μπανιέρα που θα τονίζει τις μικρές γωνιές του μπάνιου μετά την διακόσμηση του; Η λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική λύση είναι μια προ-φορμαρισμένη μονάδα, που θα ενσωματώνει τόσο ντους όσο και μπανιέρα.Μπάνιο, επιλογή λεκάνης και διαμόρφωση στον χώρο
Η επόμενη πιο σημαντική επιλογή που θα πρέπει να κάνετε είναι η τουαλέτα. Υπάρχουν σχεδόν τόσο πολλές επιλογές για τουαλέτες όσο υπάρχουν και για νεροχύτες ή μπανιέρες. Αν θέλετε μία εμφάνιση εποχής, μπορείτε να επιλέξετε μία κατάλληλη λεκάνη μπάνιου που να καλύπτει το σκοπό σας. Αν θέλετε η τελική εμφάνιση να είναι ένα υπερσύγχρονο μπάνιο, υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένους μπιντέδες τα οποία εξοικονομούν πολύτιμο χώρο στο δάπεδο. Οι λεκάνες για το μπάνιο, είναι διαθέσιμες σε πολλές μορφές, σχέδια και χρώματα και μπορούν να επιλεγούν ανάλογα για να συντονιστούν με την τελική αναδιαμορφωμένη διακόσμηση του μπάνιου σας. Επιπροσθέτως, ο χώρος που θα τοποθετηθούν τα υδραυλικά αλλά και η λεκάνη μετέπειτα, μπορεί να καλύψει κάποιο λάθος τοιχείο λόγω των σωληνών αλλά και να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Θα κερδίσετε πολλά χρήματα, αν το αναδιαμορφωμένο σχέδιό σας μπορεί να αξιοποιήσει τις υδραυλικές εγκαταστάσεις τόσο για την τουαλέτα όσο και για την μπανιέρα του μπάνιου σας ταυτόχρονα. Αν επιλέξετε μια νέα μεγαλύτερη μπανιέρα, οι τοίχοι μήπως θα πρέπει να μετακινηθούν για να την εγκαταστήσετε; Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πέρα ​​από το τι φαίνεται καλύτερο και πιο όμορφο.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις προσωπικές επιλογές που έχετε στο νου σας για τον χώρο σας, είναι ιδέες που θα διαμορφώσουν και διακοσμήσουν το μπάνιο σας με τέτοιον τρόπο, που το αποτέλεσμα θα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό!




 πηγή  diakosmisikaispiti.gr