Συμβουλές διακόσμησης για την κρεβατοκάμαρα


Όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι μας δεν φτάνει μόνο η ευχή «καληνύχτα» ή "όνειρα γλυκά", για να έχουμε έναν ευχάριστο ύπνο.Όπου και να πας ακούμε συχνά, «Κοιμήθηκα αρκετά, αλλά δεν ξεκουράστηκα». Κι όμως δεν είναι υπερβολικό, υπάρχουν πολλές αιτίες που συμβαίνει αυτό. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει , να μελετήσουμε και να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις στο υπνοδωμάτιό μας, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον ύπνο μας και να ξεκουραζόμαστε πραγματικά.
 Έτσι λοιπόν μαζέψαμε δέκα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να δίνουμε σημασία:
1. Όχι στα σκοτεινά χρώματα και αυτά που προκαλούν ένταση, όπως το σκούρο μπλε, το έντονο κόκκινο και το φωτεινόπορτοκάλι. Αντί για αυτά, μπορούμε να επιλέξουμε πιο απαλούς τόνους του "χλωμού" πράσινου, του "μαλακού" ροδακινί, "του ευγενικού" κοραλλί, και των κλασσικών πια γαλάζιο και βανίλια.
Επιπλέον μπορούμε να τονίσουμε κάποιες μικρές επιφάνειες ή κάποια σημεία με κάποιο έντονο χρώμα, αλλά πάντα να κρατάμε το μεγαλύτερο τμήμα της κρεβατοκάμαρας σε μαλακούς ουδέτερους τόνους ή σε pale αποχρώσεις, για να δημιουργήσετε ένα ήρεμο και ξεκούραστο περιβάλλον.
2. Αποφεύγουμε να έχουμε όργανα γυμναστικής, computer και τηλεόραση. Διώχνουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να μας δημιουργήσει ή να σας παρακινήσει σε ένταση.
Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος όπου πηγαίνουμε για ύπνο και γι’ αυτό αυτός ο χώρος θα πρέπει να αποπνέει ένα κλίμα άνεσης και χαλάρωσης.
3. Αφήνουμε τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα όπως κομοδίνα, κάποια πολυθρόνα και μια συρταριέρα. Προσέχουμε ώστε το κρεβάτι να κυριαρχεί στο χώρο και ξεκαθαρίζουμε από άλλα αντικείμενα.
Εδώ θέλουμε να ηρεμήσουμε και να καθαρίσουμε το μυαλό μας πριν κοιμηθείτε, άρα δημιουργούμε λοιπόν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
4. Βασικός παράγοντας για καλό και υγιή τρόπο ζωής είναι ο φρέσκος αέρας, έτσι θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η κρεβατοκάμαρά μας θα αερίζεται καλά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ή του καλοκαιριού που τα παράθυρα είναι ανοικτά, χρησιμοποιούμε έναν ανεμιστήρα ή ένα κλιματιστικό για να κρατήσουμε τη θερμοκρασία σε σταθερό και άνετο επίπεδο.
Το χειμώνα, χρησιμοποιούμε ένα καλό, ελαφρύ και ζεστό πάπλωμα και περιορίζουμε τη θέρμανση στο ελάχιστο, γιατί αυτό μπορεί να ξεράνει την ατμόσφαιρα και να ξυπνήσουμε κουρασμένοι ή ακόμη και διαψασμένοι.
5. Για να κοιμηθούμε και να ξεκουραστούμε πραγματικά, επιδιώκουμε να υπάρχει απόλυτο σκοτάδι.
Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι, ο εγκέφαλός μας - αν και εμείς κοιμόμαστε - δεν αδρανεί όσο θα έπρεπε, όταν στο χώρο υπάρχει έστω και λίγο φως. Φροντιζουμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε στο χώρο, απόλυτο σκοτάδι.
6. Χρησιμοποιούμε 100% βαμβάκι τόσο για τα σεντόνια μας όσο και για τα εσώρουχα και τις πυζάμες μας. Το βαμβάκι έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία καλύτερα από τα συνθετικά και επιτρέπει στο σώμα σας να αναπνέει, να μένει δροσερό και να αισθάνεται φρέσκο ενώ κοιμόμαστε.
7. Η καλύτερη επιλογή για την ποιότητα του παπλώματος είναι αυτά που έχουν πούπουλα χήνας.
Είναι ελαφρύ, απίστευτα ζεστό και κρατάει για πάντα. Απορροφά την υγρασία, η οποία εξατμίζεται έπειτα στον αέρα και μας κρατά ζεστούς, χωρίς όμως να ιδρώνουμε.
Έχει διαπιστωθεί ότι ενώ κοιμόμαστε, χάνουμε κατά μέσον όρο ένα λίτρο νερού κάθε νύχτα. Είναι μια ευεργετική και φυσιολογική διαδικασία. Το μαλλί είναι ένα άλλο ποιοτικό προϊόν για τα σκεπάσματά μας. Έχει παρόμοια χαρακτηριστικά γνωρίσματα, αλλά σαν υλικό είναι βαρύτερο.
8. Το τέλειο κρεβάτι. Αυτό είναι κάτι, που δύσκολα μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος για το ποιος τύπος κρεβατιού είναι ο καλύτερος, δεδομένου ότι είναι πραγματικά μια προσωπική επιλογή, που έχει να κάνει τόσο με την αισθητική όσο και την άνεση. Το πιο βασικό όμως είναι το στρώμα και δεν θα πρέπει να κάνουμε «οικονομία», εάν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρώμα καλής ποιότητας. Όπως είπαμε και πιο πάνω, επειδή χάνουμε πολλή υγρασία από το σώμα μας τη νύχτα, έτσι το στρώμα πρέπει να αναπνέει. Πρέπει να είναι αρκετά σταθερό για να υποστηρίζει το σώμα μας αλλά όχι πάρα πολύ σκληρό ώστε να πονάμε. Είναι καλό το στρώμα σας να έχει ανεξάρτητα ελατήρια, για να μην ξυπνάει ο διπλανός μας όταν μετακινούμαστε ή το αντίθετο. Μπορούμε να επιλέξουμε και ένα κρεβάτι με διπλά στρώματα, εάν δεν κοιμόμαστε μόνη. Έτσι ο καθένας μας θα έχει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο.
Έχουμε στην διάθεση μας ατελείωτες επιλογές, οπότε θα χρειαστεί να ψαξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, προτού να καταλήξουμε. Οι λύσεις στρώμα – υπόστρωμα, θεωρούνται ότι είναι οι καλύτερες.
9. Ένα μαξιλάρι καλής ποιότητας θα εξασφαλίσει, σωστή υποστήριξη στον λαιμό και θα μας δώσει την δυνατότητα για έναν άνετο ύπνο. Στα περισσότερα luxury ξενοδοχεία, προσφέρουν στους απαιτητικούς πελάτες τους την δυνατότητα να επιλέξουν το μαξιλάρι που τους ικανοποιεί, γιατί ξέρουν τη διαφορά στην απόλαυση που μπορεί να προσφέρει στον φιλοξενούμενό τους.
Οποιοδήποτε μαξιλάρι κι αν επιλέξουμε, πρέπει να αναπνέει και να είναι άνετο για μας. Πρέπει να το αντικαθίστούμε κάθε δύο χρόνια γιατί χάνει τη φόρμα του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια, να μας υποστηρίξει σωστά.
10. Εξασφαλίζουμε στην κρεβατοκάμαρα μας, την δυνατότητα της απόλυτης ησυχίας. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από τους γείτονες, εάν μένουμε σε πολυκατοικία. Αποφεύγουμε να έχουμε μέσα στο χώρο συσκευές, όπως ρολόι ή κλιματιστικό, που παράγουν έστω και κάποιο διακριτικό ήχο.
Ακολουθούμε όσα περισσότερα από αυτά τα δέκα βασικά σημεία. Είναι σίγουρο ότι ο ύπνος μας θα γίνει πιο άνετος και πολύ πιο απολαυστικός


πηγή   epiplo4u.gr