Ιδέες για cosy ατμόσφαιρα


Ένα σπίτι μπορεί να διαθέτει άνετους χώρους, ακριβή επίπλωση, αξιοπρόσεκτα διακοσμητικά αντικείμενα και όμως να παραμένει άψυχο και καθόλου φιλικό. Υπάρχουν μικρά μυστικά για να ζωντανέψουμε κάθε χώρο κάνοντάς τον ζεστό και φιλόξενο όχι μόνο για τους επισκέπτες, αλλά κυρίως για εμάς τους ίδιους.  
Χαμηλώστε την οροφή
Οι πολύ ψηλοτάβανοι χώροι συχνά δημιουργούν μια δυσάρεστη αίσθηση, αλλοιώνοντας τις αναλογίες των επίπλων και αυξάνοντας τις γυμνές επιφάνειες. Η προσθήκη ενός παταριού ή μιας ψευδοροφής μπορεί να λύσει το πρόβλημα σε σημεία με δυσανάλογα μεγάλο ύψος. Μπορεί όμως κανείς να «χαμηλώσει» οπτικά την οροφή βάφοντας μια φαρδιά περιμετρική λωρίδα στο πάνω μέρος των τοίχων στο ίδιο χρώμα της οροφής ή σε ένα χρώμα πιο σκούρο από αυτό των τοίχων. 
Χρησιμοποιήστε ζεστά χρώματα
Επιλέξτε ζεστές κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί και χρυσαφένιες αποχρώσεις για τους τοίχους και τις άλλες μεγάλες επιφάνειες του δωματίου. Προτιμήστε ανοιχτά χρώματα για την οροφή (άσπρο, κρεμ κ.λ.π.) και αποφεύγετε τους σκουρόχρωμους όγκους που απορροφούν το φως σκοτεινιάζοντας το χώρο.
Προσθέστε στοιχεία που προσφέρουν άνεση
Βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι, οι πολυθρόνες και οι καναπέδες δίνουν την εντύπωση ότι μπορούν να προσφέρουν την επιθυμητή άνεση. Μαξιλαράκια, ριχτάρια, απαλά υφάσματα χαρίζουν μια αίσθηση χαλάρωσης κάνοντας πιο φιλική την ατμόσφαιρα, ανεξάρτητα από το διακοσμητικό στιλ.
Επιλέξτε ζεστό φωτισμό
Οι λάμπες αλογόνου και φθορισμού παράγουν ουδέτερο ή ψυχρό φωτισμό. Προτιμήστε λάμπες με ζεστή, κιτρινωπή λάμψη και μην αρκεστείτε σε ένα φωτιστικό οροφής, αλλά προσθέστε πορτατίφ και φορητές λάμπες δαπέδου για να ζεστάνετε όλα τα σημεία του χώρου. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι μικροσκοπικές φλόγες των κεριών αποτελούν μια υπέροχη, φιλική νότα για κάθε γωνιά του δωματίου.
Αυξήστε τη θέρμανση
Η ζεστή ατμόσφαιρα δεν πρέπει να είναι μόνο μεταφορική αλλά και κυριολεκτική. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν δυσάρεστα ψυχρά ρεύματα στα σημεία που κάθεστε και ρυθμίστε τη θέρμανση στα επιθυμητά επίπεδα. Φυσικά, όπου υπάρχει τζάκι, μην διστάζετε να το ανάψετε για να απολαύσετε ακόμα και μόνοι σας τη συντροφιά της φωτιάς. 
Απαλύνετε τα κοντράστ
Αν σε ένα χώρο υπάρχουν πολύ έντονες χρωματικές αντιθέσεις, απαλύνετέ τες χρησιμοποιώντας αντικείμενα με ενδιάμεσες αποχρώσεις. Το παιχνίδι άσπρου-μαύρου μπορεί να δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον διακοσμητικό αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι κατάλληλο για να προσφέρει σε ένα δωμάτιο την επιθυμητή αίσθηση χαλάρωσης και θαλπωρής.


πηγή   houselife.gr/home_decoration/gr/12/353