Συμβουλές διακόσμησης παιδικού δωματίου.

H διακόσμηση των παιδικών υπνοδωματίων είναι μια πρόκληση, δεδομένου ότι το δωμάτιο θα αλλάζει  καθώς τα παιδιά ωριμάζουν. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε με ένα διακοσμητικό ύφος που το παιδί σας γρήγορα θα βαρεθεί και θα  ξεπεράσει ακολουθήστε τα εξής βασικά στοιχεία του σχεδιασμού:
Επιλέξτε ευέλικτη επίπλωση. Ακολουθείστε στυλ επίπλων που διαθέτει λιτές γραμμές. Ένα κρεβάτι που προσομοιάζει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μπορεί να καλύπτει την αγάπη ενός επτάχρονου αγοριού για τα αυτοκίνητα, αλλά όταν γίνει δεκατρία με δέκα πέντε μάλλον θα αρχίσει να ζητά αλλαγή.  Κρεβάτια σε φυσικό  ξύλο είναι θαυμάσια επιλογή για έπιπλα, δεδομένου ότι δένουν  καλά με οποιοδήποτε χρώμα στους τοίχους  και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ένα παιδί σε οποιαδήποτε ηλικία. Κατά την αγορά επίπλων, θυμηθείτε αυτό το tip: Όσο πιο απλό τόσο πιο  ευέλικτο είναι.
 Κερδίστε χώρο. Προσπαθήστε να τους δώσετε  χώρο για να αναπτυχθούν όσο αυτό είναι εφικτό. Τα παιδιά χρειάζονται αρκετό χώρο για να τρέξουν, να παίξουν, να αποθηκεύουν ρούχα και παιχνίδια. Κατά τον σχεδιασμό του παιδικού δωματίου, να θυμάστε ότι όσο το παιδί μεγαλώνει τόσο αλλάζουν οι συνήθειες και οι ανάγκες του. Για ένα μικρό παιδί, απαιτείται ελεύθερος χώρος για παιχνίδι, ενώ ως έφηβος χρειάζεται χώρο για δραστηριότητες και κοινωνικές συναναστροφές.
Αφήστε τα παιδιά να έχουν λόγο. Αφήστε τους να είναι δημιουργικοί και να εκφράσουν την προσωπικότητά τους, επιτρέποντάς τους να επιλέξουν κάποια από τα έπιπλα και τα χρώματα στην κρεβατοκάμαρά τους. Το δωμάτιο τους  θα γίνει ένας χώρος που θα αντανακλά την προσωπικότητά τους. Που ξέρετε ίσως με αυτό τον τρόπο τους δίνετε κίνητρο να  το διατηρούν καθαρό.
 
 
πηγή  designhome.gr